Povestea viselor

Itic si Strul isi povestesc visele:
– Se facea ca mi-a venit pofta de bors – zice Itic. Am pus carnea la fiert si fuga in piata dupa marar, dar de unde ? In piata nici un fir de marar. Atunci am luat avionul si am plecat in Canada dupa marar.
– Fleacuri ! – zice Strul. Sa vezi ce vis am avut eu ! Se facea ca dormeam si aud un ciocanit in usa. Deschid si cine crezi ca-mi cade de git ? Claudia Cardinale ! Claudita, auzi ? A fost o nebunie. La despartire, mi-a declarat cu mina pe inima ca este cea mai fericita femeie din lume. Dar abia a plecat si aud alt ciocanit in usa. Cind deschid, sa cad jos nu alta. Cine crezi ca era ? Vechea mea pasiune, Sofia Loren! Sofica, auzi ? Desi eram epuizat, dragostea mi-a turnat noi puteri in vine si m-am purtat ca un performer, am iubit-o cu patima dureroasa pe Sofica. Dupa ce a plecat, am incuiat usa si se facea ca m-am culcat din nou cu gindul sa nu mai dau drumul la nimeni. Dar bataile in usa s-au intetit din nou. Mi-am zis hotarit ca nu mai primesc pe nimeni si asa am facut. Cine crezi ca era nenorocoasa? Brigitte Bardot ! Dar spusesem nu si „nu” a fost ! A insistat ea cu vorbe frumoase, cu gesturi incitante, dar eu am fost incoruptibil si am dat-o afara.
– Dobitocule ! – se supara Itic – de ce n-ai adus-o la mine ?
– Pai, de unde sa te iau, dragul meu, nu erai plecat in Canada dupa marar?

Itic si Strul:
– Buna, Itic.
– Buna, Strul.
– Dar ce vad, Itic! Ai fata tatuata! Îmbraci o rogojina! Pene în par! Ce, ai înnebunit?
– N-am înnebunit, sînt sef de trib. Ce sa-ti spun – mîncare cîta vrei, bani cîti vrei, femei cîte vrei. Adevarat ca e mult de lucru si ma enervez, dar cînd ma enervez spînzur vreo doi-trei negri si-mi trece. Dar ce vad, Strul! Ai casca pe cap! Porti uniforma! Tii în mîna o pusca mitraliera! Ce, ai înnebunit?
– N-am înnebunit, sînt mercenar. Ce sa-ti spun – mîncare cîta vrei, bani cîti vrei, femei cîte vrei. Adevarat ca e mult de lucru si ma enervez, dar cînd ma enervez împusc vreo doi-trei negri si-mi trece. Dar de Smil, ai auzit ceva?
– Am auzit. Smil saracu’ a ramas la Bucuresti. Acum e mare director.
– Vai, ce aventurier…!!
Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s